Egyik gyermekem, nagy túró-rudi imádó. Ezért születésnapjára tortaformában tálaltam Neki, melyet édesítővel készítettem. Viszont mi is kíváncsiak voltunk az ízére, ezért külön egy cukros változat is készült.
Ahogy én készítettem:
Hozzávalók egy őzgerincformához:
18 dkg porcukor (vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő, 18 dkg vaj, 50 dkg tehéntúró, 2 csomag vanilliáscukor, ízlés szerint mazsola (el is hagyható), 2 XXL-es és egy normál natúr piros pettyes túró-rudi, 10-12 db babapiskóta, 20 gr étkezési zselatin, 1 citrom, 3 dl tej.
Elkészítése:
2 dl tejben elkevertem a zselatint, majd felfőztem. Félretettem hűlni, addig amíg a túrós részt elkészítettem.
A porcukrot a vajjal habosra kevertem, majd hozzáadtam az összetört túrót, vanilliáscukrot, a citrom reszelt héját, a mazsolát és jól összekevertem. Utána egy fél citrom levével újból kikevertem. Addigra kihűlt a zselatinos tej is , amit hozzáöntöttem és alaposan elvegyítettem, simává kevertem.
Az őzgerincformát folpackkal kibéleltem és beleöntöttem a túrós massza felét. Erre elhelyeztem a túró-rudikat, majd befedtem a maradék túróval.
A megmaradt 1 dl tejbe hirtelen megmártottam (ne ázzon el) a babapiskótákat és a túrós masszatetejére sűrűn leraktam.
Becsomagoltam fóliába és hűtőszekrénybe tettem dermedni. Legalább 3 órát legyen a hidegen. Én fogyasztás előtti nap este készítettem és remekül megszilárdult a tortám.
Hűtés után, kifordítottam az őzgerincből, lehúztam róla a fóliát és díszítettem.
Édesítővel szülinapi tortát készítettem belőle, amit csoki felirattal láttam el.
A másik cukorral készült és csokireszeléket kapott díszítésként.
Így a túró-rudi imádók nem csak két falatot ehettek belőle.
Jó étvágyat!