Ha könnyed és egyszerű reggelire vagy vacsorára vágytok, ajánlom ezt a vitamindús ételt.
Ahogy én készítettem:
A zöldségeket apróra vágtam (ízlés szerint lehet paradicsom, paprika, uborka, lilahagyma, vöröshagyma, póréhagyma, retek…)
A tehéntúrót, villával kicsit összetörtem. Ízesítettem, sóval, borssal, őrölt köménnyel, mustárral, majonézzel és jól kikevertem.
Ezt követően összevegyítettem a zöldségekkel.
A céklát kicsit megfőztem sós, köménymagos vízben, de ropogósra hagytam. Miután lehűlt, meglocsoltam olívaolajjal és pár csepp citromlevet is csöpögtettem rá. Remek kiegészítője a zöldséges túrónak.
Az így összeállított tál, nagyon könnyű és ízletes vacsorára, reggelire. Fogyasztható hozzá pirítós, friss kenyér, kifli vagy zsömle is, de önmagában is nagyon finom.
Jó étvágyat!