Egy újabb vacsora ötletem, aminek nem lehet ellenállni, mert már a színével elcsábít. Egyszerű, gyorsan elkészül és finom.

Ahogy én készítettem:
Nyolc db (személyenként kettő db) egészséges, szép nagy paradicsomot megmostam, papírtörlővel a nedvességet leitattam róla. A tetejét levágtam és a húsát kikanalaztam.
25 dkg gombát egészen finomra vágtam.
Egy nagyobb fej vöröshagymát meghámoztam, lereszeltem. Egy csomó petrezselyemzöldet finomra vágtam.
Ezután zsírban a hagymát és a petrezselyemzöldet félig mefonnyasztottam, hozzáadtam a gombát. Sóztam, borsoztam és zsírjára sütöttem. Akkor megszórtam kevés liszttel és kevés vízzel felengedtem. Pépessé főztem, majd 2 db tojássárgájával jól elkevertem.
A paradicsomok üregét ezzel a gombapéppel töltöttem ki.

Egy megfelelő méretű tűzálló üvegedényt kivajaztam és belesorakoztattam a megtöltött paradicsomokat. Tetejét reszelt sajttal meghintettem és vaj darabkákat morzsoltam rá.
Előmelegített sütőbe néhány percig (5-10 perc) sütöttem.

Pirított kenyérrel fogyasztottuk.

Jó étvágyat!