A főzelékek fontosak az emberi szervezet számára. Sokan azért ódzkodnak tőle, mert nem laknak jó vele.De egy finom kiegészítővel, már teljesen más a kép.Nálunk a képlet: a nők főzeléket esznek hússal, a férfiak húst főzelékkel.

Ahogy én készítettem:
Először a húst készítettem el, mert a főzelék hamar meg van.
Az oldalast egy csontosra vágtam.
Gyors pácot készítettem: olívaolaj, só, fűszerpaprika, őrölt bors, zúzott fokhagyma felhasználásával.
Alaposan átforgattam benne a húst és lefedtem, hagytam állni 2,5-3 órát.

Utána két nagy fej vöröshagymát hámoztam, aprítottam és zsíron megdinszteltem. Ne sajnáljuk a hagymát, mert ettől lesz jó sűrű szaftunk.

A tűzről levéve, adtam hozzá fűszerpaprikát és ráhelyeztem a hús darabokat. Átforgattam benne az oldalasokat, felengedtem vörösborral (annyival, ami kétharmadáig ellepte). Ráöntöttem a maradék páclevet és fedő alatt sütöttem lábasban a gáz tetején. Néhányszor átforgattam, és amikor láttam, hogy kezd a hús elválni a csonttól, levettem a fedőt róla. Gyakori kavargatások mellett a hús puhulásáig sütöttem. Jó sűrű szaftos sült oldalast kaptam, ami szépen elfőtte a levét és a hús omlóssá vált.

Ez került a főzelék tetejére.

A főzelékhez, az édes káposztát metéltre vágtam.

Annyi vízzel, ami ellepte felöntöttem és tűzre tettem. Ízesítettem sóval, őrölt köménnyel, fehér borssal, apróra vágott kaporlevéllel. Fedő alatt főztem a káposzta puhulásáig. Mi úgy szeretjük, ha még roppanós.
Rántásos habarással sűrítettem.
Fehér rántást készítettem (zsír, liszt halványra pirítva), ezt tejföllel és tejszínnel engedtem fel. Simára kikevertem és rászűrtem a káposztára.

Kavargatások közepette jól kiforraltam.

Tálaláskor meglocsoltam a tetejét a sült oldalas szaftjával és néhány darabot ráhelyeztem. De külön is tálaltam húst.

Érdekesség képen, a kamrámban új életre kelt káposzta hajtásával díszítettem.

Jó étvágyat!