Zöldfűszeres-tejszínes csirkecomb csíkok, brokkolival töltött sós palacsintával
2017. március 09. írta: SzepiÁgi

Zöldfűszeres-tejszínes csirkecomb csíkok, brokkolival töltött sós palacsintával

Palacsinta a lényeg...a többi csak körítés

 

Nagy palacsinta imádók vagyunk, de eddig csak édesen fogyasztottuk! Most megismertük a sós változatát és még inkább imádjuk mindegy, hogy édes vagy sós...

 

Ahogy én készítettem:

A brokkoli fejet rózsáira szedtem, megmostam.


Párolóedénybe tettem, fűszereztem sóval, őrölt fehér-és színes borssal, fokhagymaporral, gyömbérrel. Meglocsoltam egy evőkanál kókusz olajjal. 20 percig pároltam.


Így a színéből és tápértékéből, szinte semmit sem veszített. Félretettem, mert ez lesz majd a sós palacsinta tölteléke. A párolóedény aljában összegyűlt levet is megtartottam.



Közben készítettem a palacsintát:
Egy mély tálba ütöttem három tojást, egy mokkáskanál sóval és egy késhegynyi szódabikarbónával elkevertem.

Ráöntöttem 0,5 l hideg tejet és fokozatosan állandó kevergetés közben adagoltam hozzá 30 dkg lisztet. Simára eldolgoztam, tejszínsűrűségűnek kell lennie. 0,5 órát pihentettem.


Utána öntöttem bele 1,5 evőkanál kókusz olajat és összedolgoztam.
Csak az első palacsintánál kentem meg a palacsintasütőt olajjal, utána már nem kellett.
A szokásos palacsintáknál vastagabbakat sütöttem belőle.

Nekem 8 db lett ebből az adagból.
Miután megsült, megtöltöttem a párolt brokkolival. A kör alakú palacsinta kétharmadánál helyeztem bele a brokkolit és feltekertem.

Tálaláskor kétfelé vágtam.



Amíg a palacsintatészta pihent a húst is elkészítettem sütésre.
A felső csirkecombokat (80 dkg) filéztem és csíkokra vágtam.


Megszórtam sóval, borssal, fokhagymaporral és fűszerpaprikával.

Átforgattam benne és hagytam addig állni, amíg kókusz olajon apróra vágott hagymát dinszteltem. Ehhez adtam a húst és fehéredésig pároltam. Akkor felengedtem a brokkoli párolásából visszamaradt lével és több folyadékot nem is kapott. Lefedtem és puhulásig pároltam.


Amikor a hús már majdnem puha volt, felöntöttem 0,5 l 3,5%-os tejszínnel, amit ízesítettem zöld fűszerekkel (aprított metélőhagyma, petrezselyem zöld), gyömbérrel, fokhagymaporral és kevés sóval, borssal.


Fedő nélkül pároltam teljesen készre a húst, gyakran kavargatva.
Mivel minden elkészült lehetett tálalni.


Tálaláskor a hús szaftjával meglocsoltam a palacsinta tekercseket is.


Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/12325885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása