Egyik kedvenc húsfajtám a sertéskaraj. Sokféle képpen elkészíthetjük. Én most tekecs alakba sütöttem, mindenféle jóval megtöltve. A hozzá fogyasztott saláta már csak "hab a tortán".
Ahogy én készítettem:
1,5 kg csontnélküli karajt szeletekbe vágtam (10 szelet). 30 dkg sütnivaló (nyers) kolbászt karikákra szeleteltem. 35 dkg sajtot durvára reszeltem.

Vékonyra klopfoltam a karaj szeleteket, sóztam, borsoztam mind a két oldalról. Reszelt sajttal megszórtam, a közepébe keresztbe helyeztem el kolbász karikákat, mellette két oldalról egy-egy csík aszalt paradicsomot.

Szorosan feltekertem a töltött hússzeleteket.

Mindegyiket bevontam egy szelet baconnal.
Egy megfelelő sütőedényt (én kerámia tálat használtam) kizsíroztam, a tekercseket egymás mellé és után bele sorakoztattam. 1 dl húslevet öntöttem rá és sütőbe tettem. Én hideg sütőbe tettem és fokozatosan emeltem a hőfokot 180 fokra. Így sütöttem 1 órán keresztül fedetlenül.

Addigra a levet is felszívta és elpárologtatta. Szép pirosra sült.

Ekkor reszelt sajttal alaposan megszórtam és tépett petrezselyemzölddel is meghintettem.
Most már csak annyi ideig maradt a sütőbe, amíg a sajt szépen rá olvadt.

Szalma krumpli volt a körete:
1kg krumplit meghámoztam, megmostam, leszárítottam és tetszőleges csíkokra vágtam. Megszórtam paprikás sült krumpli fűszersóval és forró, bő olajban arany sárgára sütöttem. Papírtörlővel leitattam róla a fölösleges olajat és tálaltam.
Rukkolás paradicsomsalátát is készítettem hozzá:
Két féle (narancssárga és piros) koktélparadicsomot, új hagymát, rukkolát, apró mozarellát haználtam hozzá.

A koktélparadicsomokat nagyságuktól függően kettőbe vagy négybe vágtam, az új hagymát karikára.
A rukkolának a hosszú vastag szárát lecsíptem, a mozarellát daraboltam.
Összevegyítettem a hozzávalókat és meglocsoltam mézes balzsamecettel, majd citromos olíva olajjal.
Tálaláskor egy kis sót és frissen őrölt borsot hintettem rá.

Én mindent egy tálon felszolgáltam és mindenki ízlésének megfelelően szedhetett belőle.
Jó étvágyat!