Ennek a most tálalt ételemnek, az egyszerűségében rejlik a csodálatos mivolta!
Ahogy én készítettem:
A csirkemellet, vékonyabb csíkokra vágtam, befűszereztem (só, bors, pirospaprika, majoranna, kömény, mustár) és bacon csíkokkal körbetekertem.
Kevés zsiradékon, egy kevés vizet öntve alá, teflon edényben először fedő alatt, amíg a szalonnából a zsír ki nem olvadt, majd fedő nélkül, minden oldalról szép pirosra sütöttem.
Tálalásig melegen tartottam.
Pár darab tojást felütöttem ( 1 tojásból két lepény lesz) adtam hozzá lisztet, tejet, kevéske szódabikarbónát, pici kurkumát, házi ételízesítőt és habosra kevertem habverővel. A palacsintatésztánál sűrübb massza legyen.
Zsiradékon, palacsintasütőben lepényeket sütöttem belőle.
Papírtörlővel a felesleges zsiradékot leitattam róla és tálalásig melegen tartottam.
A brokkolit rózsáira szedtem és vajon puhára pároltam. Utána villával kicsit összetörtem, ezzel töltöttem meg a tojáslepényeket, majd henger alakba feltekertem. Ketté vágtam és úgy tettem tálra.
Kovászos uborkával kínáltam.
Jó étvágyat!