Nagyon sok hasznos és haszontalan dolog gyűlik fel idővel a konyhánkban. Nekem van pár darab, ami kimondottam a segítségemre van és rengeteg idővel ajándékoz meg. Ilyen például a párolóedény. Komplett menü készült benne, rövid idő alatt és nekem csak az előkészületekkel kellett foglalkoznom. Ráadásul a benne készült étel, megőrzi színét, ízét, zamatát! Ajánlom mindenkinek a konyhájába. Most halas étel készült benne, köretekkel együtt 35-40 perc alatt.
Ahogy én készítettem:
A halat tetszőleges méretűre daraboltam. Keveréket készítettem, méz, mustár, tengeri só, szárított zöldségekből (fokhagyma, kaporlevél, bors, kurkuma, chili, őrölt kömény, bazsalikom).
A halszeleteket ezzel a keverékkel bedörzsöltem.
A zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé) apró kockákra vágtam, borsót is adtam hozzá és ételízesítővel vegyítettem.
A burgonyát hámoztam és hasábokra vágtam. Ezt is megszórtam ételízesítővel.
A párolóedényt feltöltöttem vízzel és az edényeket megtöltöttem.
Alulra került a burgonya,
erre a zöldségek
és legfelülre a halszeletek.
Áram alá helyeztem a készüléket, a párolási időt beállítottam és az végezte a dolgát. Minden egyszerre párolódott, ízét, zamatát és színét megtartva. Nagyon jó használati utasítás van hozzá mellékelve, mely útmutatást ad a különféle nyersanyagok párolási idejéről.
Ez az étel 35-40 perc alatt készült el.
Kapros tartármártást készítettem még hozzá.
Először majonézt készítek:
A tojás sárgáját egy pici sóval jól elkeverem és apránként adagolva hozzá az olajat, sima sűrű masszát készítek.
Ez ízesítve lesz a tartármártás:
Mustárt, kevéske borsot, fehérbort ( vagy citromlevet), cukrot adok hozzá és apránként adagolom a tejfölt, hogy a megfelelő sűrűséget elérje, állandó kevergetés mellett.
Az adag pedig úgy alakul, hogy ahány tojás sárgája, annyi dl olaj, és fele mennyiségű fehérbor. A többi ízlésnek megfelelően. A végén aprított kaporlevéllel kevertem össze.
Amíg az étel készült én teríthettem a finom ebédhez.
Jó étvágyat!