A sajt, a tészta és a zöldség tökéletes harmóniája ez az étel. Könnyed és mégis laktató!
Gazdag sajtos, rakott karfiol, teljes kiőrlésű lisztből készült, tésztaágyon
Én így készítettem:
A karfiolt rózsáira szedtem és 5-8 percig blansíroztam.
A teljes kiőrlésű lisztből készült tésztát (jelen esetben szarvacska), bő, sós vízben puhára főztem és leszűrtem. Alaposan lecsöpögtettem.
Sajtos keveréket készítettem. Tejfölt, tojást, natúr tejszínes tömlős sajtot, simára kevertem. Ízesítettem, sóval, borssal, ételízesítővel, finomra aprított petrezselyem- és zeller zölddel. Végül reszelt sajtot kevertem még hozzá.
A tepsit alaposan kivajaztam.
A karfiol rózsákat megforgattam a sajtos keverékben. A maradék sajtos keverékbe öntöttem a lecsurgatott tésztát és összekevertem azzal.
A kivajazott tepsi alján elterítettem a sajtos főtt tésztát, megágyaztam a karfiolnak.
Erre sorra leraktam a sajtos karfiol rózsákat.
Sütőbe dugtam és kb. (karfiol mennyiségétől függ) 1 órát sütöttem.
Amikor kezdett szépen pirosodni, gazdagon megszórtam füstölt reszelt sajttal és paradicsom karikákat helyeztem a tetejére. Már csak addig sütöttem, amíg a sajt ráolvadt a karfiolra.
Jó étvágyat!