Én a palacsinta készítésének a legegyszerűbb módját szoktam választani és így is finom. Tálalással pedig igazán kívánatossá teszem.
Palacsinta
10 db-hoz szükséges alapanyag:
20 dkg liszt, 3 dl tej, 2 dl szénsavas ásványvíz, 2 db tojás, 4 evőkanál olaj, csipet só, nagyobb csipet cukor, olaj a sütéshez
Ahogy én készítem:
Keverőtálban a lisztet simára keverem a tejjel (a tejet folyamatosan, apránként adagolva hozzá).
beleütöm a tojást, állandó kevergetés mellett hozzáadom az ásványvizet, olajat, sót és cukrot. Simára, tejszín sűrűségűre keverem.
Felhevítem a palacsintasütőt, én az első sütés előtt, vékonyan meg szoktam kenni olajjal. Ha felmelegedett, a masszából annyit öntök bele, hogy elterülve vékony palacsintákat kapjak. Mindkét oldalát megsütöm és töltésig egymásra halmozva, fólia alatt tárolom.
Ha mind kisült, akkor ízlésünknek megfelelő töltelékkel az egyik oldalát megkenem és hajtogatom. Lehet henger alakba feltekerni, háromszögre hajtani, egymásra rakni és szeleteket vágni.
Természetesen így is asztalra lehet tenni és fogyasztható:
Én tálalással fejedelmivé varázsolom! Itt mutatok néhány ötletet, amit mindenki kreativitása szerint variálhat tovább...