Ez egy annyira finom leveske, hogy még azok is megszeretik általa a sóskát, akik eddig nem kedvelték :)

Ahogy én készítettem:
A füstölt húst, vöröshagyma, fokhagyma, só kíséretében puhára főztem. Én kukta edényben szoktam, mert jelentősen lerövidíti a főzési időt. Amikor megpuhult apróbb darabokra vágtam.
A sóskát zsiradékon megdinszteltem (pépesnek kell lennie), majd felengedtem a füstölt tarja levével, az aprított húst is hozzáadtam. Együtt forraltam néhány percig.
A levéből kimerítettem egy-két szedőkanálnyit és abban a főzőtejszínt jól eldolgoztam, simára. Utána visszaszűrtem a levesre. Ha sűrűbb levest szeretnénk, akkor a tejszínhez adhatunk kevéske lisztet.
Megkóstoltam, és ha szükséges utána ízesítettem. Lehet ízesíteni citromlével, cukorral, sóval, ízlésnek megfelelően. Mi savanykásan szeretjük.
Baconos levesgyönggyel fogyasztottuk.

Jó étvágyat!