Baconbe tekert pácolt, sült csirkemáj, meggyszósszal és hercegnő burgonyával
2015. szeptember 15. írta: SzepiÁgi

Baconbe tekert pácolt, sült csirkemáj, meggyszósszal és hercegnő burgonyával

Tálalva, nemcsak "hercegnőknek"

 

Olcsó, de nagyon ízletes összeállítást ajánlok ezzel az étellel. Én szivesen párosítom a májat, valamilyen gyümölccsel. Ebben az esetben meggyel.

033_renamed_by_iws_2.jpg

Ahogy készítettem:

A májnak elkészítem a páclevet (olaj, majoranna, házi ételízesítő, bors, kevéske pirospaprika, zúzott fokhagyma), bele rakom a májakat és jó párszor megforgatom benne. Legalább egy órát hagyom benne állni, hogy az ízek jól összeérjenek. Utána minden máj darabot körbe tekerek vékonyra szeletelt bacon szalonnacsíkokkal. Teflon lábasba, szorosan egymásmellé elhelyezem és ráöntöm a maradék páclevet is. Tűzre teszem és a máj puhulásáig, a szalonna kiolvadásáig hagyom, fedő nélkül, közepes lángon sülni. Néhányszor a lábast megrázogatom, hogy le ne tapadjon.

 029_renamed_by_iws_1.jpg
Meggyszósz:

Befőttből készítettem.  A meggyről a levet leszűröm, jól lecsöpögtetem, és olajon kicsit párolom. Ízlés szerint adok hozzá, cukrot, egy fél rúd vanília kikapart belét, fahéjat és picike sót. A leszűrt meggy lében, simára keverek 20 %-os főzőtejszínt és azt ráöntöm a párolódó meggyre.  
Már csak egyet hagyom rottyanni és kész.

013_renamed_by_iws_1.jpg

Hercegnő burgonya:

A krumplit meghámozom, apróbbakra vagdosom és sós vízben puhára párolom. Ha megfőtt, leszűröm, pépesítem, hagyom kihűlni. Ízesítem, szükség szerint sóval, pici szerecsendióval és kurkumával, tojás sárgáját keverek hozzá és  vajjal alaposan kikavarom. Ha túl híg lenne, pici liszttel lehet sűríteni.Kiolajozott tepsibe halmocskákat készítek és előmelegített sütőben addig sütöm, amíg szép színt nem kap.

027_renamed_by_iws_1.jpg

Mivel minden elkészült, tálalható is !

036_renamed_by_iws.jpg



Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr797788768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása