Sült haltörzsek, panírozott krumplikarikával és kukoricasalátával
2015. szeptember 19. írta: SzepiÁgi

Sült haltörzsek, panírozott krumplikarikával és kukoricasalátával

A biztos "fogás"

 

Mi magyarok, általában kevés halat fogyasztunk, még az európai országokhoz mérten is. Pedig egészségünk érdekében szükségünk lenne rá! Én igyekszem, de csak havonta sikerül becsempésznem a finom halas ételeket a menünkbe. A most hozott ételem is  nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető ebédre vagy vacsorára.

015_renamed_by_iws_1.jpg

Ahogy én készítettem:


Fagyasztott, tengeri haltörzsből készült.
A haltörzseket, kiengedés nélkül, bedörzsöljük, grill fűszerkeverékkel. Lisztbe keverünk sót, borsot, őrölt pirospaprikát, alaposan összekeverjük és meghempergetjük benne a halakat, hogy mindenütt jól fedje a lisztes keverék.
Bő forró olajban minden oldalát szép barnára sütjük. Egyik oldalát fedő alatt, a másikat fedő nélkül. Lecsöpögtetjük és tálra szedjük.

A krumplit meghámozzuk, kb. 1/2 cm széles karikákra vágjuk. Meghempergetjük a halról megmaradt lisztben és ezt is forró, bő olajban kisütjük, mind két oldalát. Leitatjuk róla a felesleges olajat és tálaljuk.

021_renamed_by_iws_2.jpg

Majonézt készítek:
A tojás sárgáját egy pici sóval jól elkeverem és apránként adagolva hozzá az olajat, sima sűrű masszát készítek.
Ez ízesítve lesz a tartármártás:
Mustárt, kevéske borsot, fehérbort (vagy citromlevet), cukrot adok hozzá és apránként adagolom a tejfölt, hogy a megfelelő sűrűséget elérje, állandó kevergetés mellett.
Az adag pedig úgy alakul, hogy ahány tojás sárgája, annyiszor 1/2 dl olaj, és fele mennyiségű fehérbor. A többi ízlésnek megfelelően.
Az így elkészített masszába belekeverem a főtt, leszemezett csemegekukoricát.

017_renamed_by_iws_3.jpg

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr737799592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása