Én mindig olyan helyre megyek gombázni, ahol biztos a siker! Szinte egész évben megtalálható a laskagomba a zöldségesek pultjain... Most bundába bujtattam a gombát!
Ahogy én készítettem:
A gombát alaposan megmostam és laskákra szedtem, papírtörlőn szárítottam.
Elkészítettem a bundát. Liszt, tojás, só, bors, pirospaprika, kevéske szerecsendió, 1 gerezd zúzott fokhagyma, annyi tej felhasználásával, hogy (a palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb) folyós anyagot kapjak. Ebbe forgattam meg a gomba laskákat.
Forró zsiradékban mind két oldalát szép barnára sütöttem. Papírtörlővel a felesleges zsiradékot leitattam róla és tálaltam.
Mi petrezselymes burgonyát és tejfölös fejes salátát fogyasztottunk hozzá.
A petrezselymes burgonyához, a krumplit meghámoztam, hasábokra vágtam és sós vízben puhára főztem. Amikor megfőlt, leszürtem.
A petrezselyemzöldet aprítottam. Zsíron apróra vágott vöröshagymát dinszteltem és amikor már üveges volt, kicsit átforgattam benne a petrezselyem zöldet.
A megfőlt burgonyát összekevertem vele.
A salátát alaposan folyóvízben megmostam és leveleire szedtem. Egy kicsit apróbbra téptem és salátalébe tettem ( víz, cukor, ecet, só, kapor). Hagytam benne egy kicsit állni, néhányszor átforgattam. Tálaláskor finom tejföllel meglocsoltam, apróra vágott kaporral megszórtam. Külön szervíroztam, kis tálkába.
Jó étvágyat!