Együnk minél több főzeléket, hiszen egészségesek, táplálóak, könnyen emészthetőek és ízletesek. A tök egy nagyon jó alapanyaga a főzeléknek.
Ahogy én készítettem:
A tököt legyalultam (lehet fagyasztottat is használni, akkor fagyott állapotban kezdjük a készítését) és hagymás zsíron megdinszteltem. Sóztam, borsoztam, nagy csomó apróra vágott kaporral és házi ételízesítővel ízesítettem. Felengedtem annyi vízzel ami éppen ellepte és csak pár percig hagytam főni, hogy roppanós maradjon.
A joghurtba, pirospaprikát, kevéske étkezési keményítőt tettem, jól összekevertem és a tökre szűrtem. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor tejjel lehet hígítani. ( Aki fehéren szereti, a paprikát hagyja el)
Néhány perces forralás után készen is van.
A bacon csíkokat egy kávéskanál zsír hozzáadásával pirosra sütöttem.
Ezt tálaltam a főzelék tetejére.
Jó étvágyat!