Nagy kedvencünk ez az édesség, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolni! Különféle alakzatban is készíthető.
Ahogy én készítem:
4 emeletes lesz a finomságunk. A hozzávalókat és elkészítését rétegenként adom meg.
1. emelet
25 dkg darált keksz, 5 dkg lágy margarin, 5 dkg porcukor, kevéske tej
A darált kekszet a porcukorral, margarinnal és fokozatosan hozzáadott tejjel, linzer tészta keménységűre gyúrjuk (gyurma állagú). Ezt egy megfelelő edény alján egyenletesen elsimítjuk.
2. emelet
25 dkg túró, 10 dkg porcukor, 2 dl „Hulala” (vagy „Habmester”) tejszín, 1 csomag vaníliás cukor
A túrót összetörjük, majd a porcukorral, vaníliás cukorral és a keményre felvert tejszínhabbal összekeverjük.
Rásimítjuk a keksz rétegre.
3. emelet
2 csomag „Aranka” (vagy ” Gála”) főzés nélkül készíthető vaníliás krémpor, 5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor
A krémport habverővel a tejjel, vaníliás cukorral kemény krémmé verjük.
Rásimítjuk a túrókrémre.
4. emelet
2 dl „Hulala” (vagy „Habmester”) tejszín
Ezek édesített tejszínek, ezért külön cukrozást nem igényelnek.
A tejszínt nagyon kemény habbá verjük.
Rákenjük a vaníliás krémre.
A tetejét reszelt csokoládéval is megszórhatjuk.
Torta alakban is készítettem már.
Élvezze hát mindenki a pompás ízeket!
Jó étvágyat!