Emeletes élvezet
2015. október 04. írta: SzepiÁgi

Emeletes élvezet

Fantasztikus finomság, sütés nélkül

 

Nagy kedvencünk ez az édesség, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolni! Különféle alakzatban is készíthető.

emeletes_elvezet_renamed_by_iws.jpg
Ahogy én készítem:

4 emeletes lesz a finomságunk. A hozzávalókat és elkészítését rétegenként adom meg.
1. emelet
25 dkg darált keksz, 5 dkg lágy margarin, 5 dkg porcukor, kevéske tej
A darált kekszet a porcukorral, margarinnal és fokozatosan hozzáadott tejjel, linzer tészta keménységűre gyúrjuk (gyurma állagú). Ezt egy megfelelő edény alján egyenletesen elsimítjuk.
2. emelet
25 dkg túró, 10 dkg porcukor, 2 dl „Hulala” (vagy „Habmester”) tejszín, 1 csomag vaníliás cukor
A túrót összetörjük, majd a porcukorral, vaníliás cukorral és a keményre felvert tejszínhabbal összekeverjük.
Rásimítjuk a keksz rétegre.
3. emelet
2 csomag „Aranka” (vagy ” Gála”) főzés nélkül készíthető vaníliás krémpor, 5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor
A krémport habverővel a tejjel, vaníliás cukorral kemény krémmé verjük. 
Rásimítjuk a túrókrémre.
4. emelet
2 dl „Hulala” (vagy „Habmester”) tejszín
Ezek édesített tejszínek, ezért külön cukrozást nem igényelnek.
A tejszínt nagyon kemény habbá verjük.
Rákenjük a vaníliás krémre.

A tetejét reszelt csokoládéval is megszórhatjuk.
Torta alakban is készítettem már.
emeletes_elvezet_torta_renamed_by_iws.jpg
Élvezze hát mindenki a pompás ízeket!

torta_021_renamed_by_iws.jpg
Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr467889722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása