Bundás karfiol
2015. október 06. írta: SzepiÁgi

Bundás karfiol

Fázik a karfiol

 

Lehűlt a levegő, kicsit fázósabbak lettünk. Úgy láttam a karfiol is, ezért bundát húztam rá :)


Íme a bundás karfiol

ez-az_012_renamed_by_iws.jpg

 

Szükségletei:
Válasszunk hozzá, nagyon szép, egészséges, hófehér karfiolt (az enyém 1,5 - 2kg volt).
A bundához; 
60dkg darálthús, 3db zsömle, 3db tojás, fűszerek (só, bors, paprika, köménymag), 1fej vöröshagyma, 2cikk fokhagyma, zöldfűszeres panírmorzsa, zsír szükséges.
A sütéshez: 
egy olyan tűzállótál vagy tepsi, amelybe a karfiol kényelmesen elfér.


Elkészítése:
A karfiolról szedjük le a zöld részeket, de ne válasszuk rózsáira, hanem hagyjuk egészben.
Alaposan folyóvíz alatt mossuk meg, majd ételízesítős vízben főzzük félpuhára, hogy ne essen szét (forrástól számított kb.20perc)
Ha megfőtt, öntsük le róla a főző vizet és hagyjuk lecsöpögni, esetleg papírtörlővel le is itathatjuk róla a fölösleges folyadékot.
Amíg a karfiol fő, elkészítjük a bundát.
A zsemléket áztassuk be tejbe, majd alaposan nyomkodjuk ki. Adjuk a darálthúshoz, valamint a zsiradékon megdinsztelt apróra vágott vöröshagymát és összezúzott fokhagymát is. Üssük bele a tojásokat és fűszerezzük. Ezt követően alaposan dolgozzuk össze, sima masszává.
A lecsöpögött karfiolt vonjuk be az így elkészített hússal, oly módon mintha vakolnánk. Jó nyomkodjuk rá minden oldalról és szórjuk meg a zöldfűszeres panírmorzsával.
A tálat vagy tepsit kenjük ki zsírral alaposan és helyezzük bele a bundázott karfiolt. A tetejére is vagdossunk zsír darabkákat. Fedjük le alufóliával és 200fokon süssük fél órán át. Ekkor óvatosan vegyük le róla a fóliát, locsoljuk meg a mellette lévő zsírral és még tegyük vissza a sütőbe 20percre, hogy szép pirosra és ropogósra süljön.

ez-az_009_renamed_by_iws.jpg
Köretként én hagymával és pirospaprikával ízesített párolt hasábburgonyát ajánlanék.
Isteni házi savanyúsággal vagy csak egyszerűen tejföllel meglocsolva is!

ez-az_013_renamed_by_iws.jpg

 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr927895656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása