Gyakran készítem ezt a nagyon egyszerű és gyors , csoda finomságot!
Az én verzióm szerint:
Hozzávalók:
40 dkg kristálycukor, 40 dkg liszt, 4 dl tejföl, 1,5 csomag sütőpor, 2 db tojás, 1/2 kg kimagozott cseresznye vagy meggy.
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat és jól kikeverjük. Folyékony masszát kell kapnunk.
Ezt egyenletesen beleöntjük egy előre kivajazott, kilisztezett tepsibe.
A cseresznyét vagy meggyet kimagozzuk, és megforgatjuk zsemlemorzsában, ezután megszórjuk őrölt fahéjjal, vaniliás cukorral.
A folyékony massza tetejére egyenletesen osszuk el a gyümölcsöt.
Előmelegített sütőbe, 180 fokon 1/2 óra alatt megsül. Fogvájóval szurkáljuk meg, ha már nem tapad rá a tészta, akkor megsült.
Pár perces pihentetés után szeletelhető és porcukorral vagy vaníliáscukorral tálaláskor megszórhatjuk a tetejét.
Jó étvágyat!