Töltött tortilla, ahogy mi szeretjük
2015. október 16. írta: SzepiÁgi

Töltött tortilla, ahogy mi szeretjük

A különlegességek kedvelőinek

 

Ebédre, vacsorára nagyon ízletes, laktató és mindenki elismerését kiváltó étel. Próbáljátok ki, megéri!

ravasz_005_renamed_by_iws.jpg
Ahogy én készítem:

Először készítsük el a tortilla-lapokat: 

50 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 0,5 dl olaj, 1 teáskanál só, pici oregánó, kb. 3 dl langyos víz (amit fokozatosan adagolunk) szükséges hozzá.

A hozzávalókat gyúrjuk össze annyi vízzel, hogy jól formázható, de nem kemény tésztát kapjunk. 15 percig, nedves konyharuhába csomagolva pihentessük. Majd osszuk 10 részre és lisztezett gyúrótáblán, papírvékonyságú, kör alakúra nyújtsuk el. Száraz, teflonbevonatú sütőedényben mind két oldalát süssük ki, (oldalanként kb.1-2 perc). Akkor jó, ha picit felpúposodik és barna foltok jelennek meg rajta. 

Ezt a tésztát fogjuk a hússal és a zöldségkeverékkel megtölteni. 


Húsos töltelék:

2 db szép nagy csirkemell-filé, melyet apró kockákra vágunk és bepácolunk. (Ezt ajánlom előző nap elkészíteni, hogy összeérjenek az ízek.) A páchoz keverjünk össze 1 evőkanál sót, 1 mokkáskanál borsot, fahéjat és ½ mokkáskanál szerecsendiót, 2 gerezd, összezúzott fokhagymát és 2 dl olajat. Ebben forgatjuk meg a felkockázott húst.

Ezt követően kerül sor a hús puhítására, a maradék páclével együtt. Én wokban szoktam készíteni, mert lerövidíti a sütési időt. Gyakori kevergetés mellett, puhára párolom. Ha omlósra párolódott, levesszük a tűzről és félre tesszük. 

Zöldségek elkészítése:

 3 db uborka, 4-5 db paradicsom, 2-3 db tv paprika, 2 fej lilahagyma, kis fej (kb. 1/2 kg) káposzta (lehet vörös is), 1 db fejes saláta. Ezeket összeaprítjuk és fél liter, 2-3 cikk összezúzott fokhagymával ízesített joghurttal nyakon öntjük. Jól összekeverjük.

 Ha a hús és a zöldségek is elkészültek, akkor a kettőt összeöntjük, és kész van a töltelék.

 A tortillát tölcsér alakúra hajtjuk, (úgy, hogy az alján se folyhasson ki a töltelék) és megtöltjük a hús, zöldség keverékkel.

ravasz_007_renamed_by_iws.jpg

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr47973581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzepiÁgi 2015.10.16. 18:33:17

Köszönöm szépen! Érdemes kipróbálni, mert ízre is csodálatos :)
süti beállítások módosítása