Ez a leves kiválóan alkalmas az immunrendszerünk megvédése, erősítése céljára. Készüljünk a télre éterendünkkel is.
Az én verzióm, mert sokféle képen lehet készíteni én is szoktam variálni.
A fokhagymát apró kockákra vágom és vajon felforrósítom (nem pirítom, mert akkor keserű lesz) állandó kevergetés mellett.
Fűszerezem (só, fehérbors, zsálya, kakukkfű, szárított petrezselyem), felengedem húslével vagy zöldség alap lével (ez most zöldség alap lével készült) és a fokhagyma puhulásáig főzöm.
1 tojást , tejfölt, tejszínt simára keverek, és ezzel sűrítem a levest.
Ha a tűzről levettem, botmixerrel pépesítem.
A tetejét meg lehet szórni petrezselyem zölddel és reszelt sajttal.
A cipónak a tetejét levágjuk, a belét kiszedjük (amit, kockákra vágva,megpirítva, lehet mellé is fogyasztani).
A cipókat előmelegített sütőben átforrósítjuk és ebben tálaljuk a levest.
A cipókat előmelegített sütőben átforrósítjuk és ebben tálaljuk a levest.
Jó étvágyat!