Amikor először készítettem, csodálkozva kérdezték család tagjaim: "levestésztából, desszertet"? Miután elkészült, azt kérdezték: "hová lett a tészta?" Egy csodálatos desszertet ehettek és egy fantasztikus ízvilággal lehettek gazdagabbak!
Ahogy én készítem:
Az én tepsim mérete, 26x38 cm-es, amiben óriás adag készül. A mennyiségek ehhez vannak megadva, ezért ha valaki kevesebbet szeretne készíteni, arányosan csökkentse az adagokat.
Fehérborban megáztatom a 20 dkg mazsolát.
A 30 dkg cérnametéltet, sós vízben kifőzöm, leszűröm.
Habosra verem a 20 dkg cukrot a 4 tojások sárgájával.
Hozzáadok, 1 csomag vaníliáscukrot, 50 dkg túrót, egy citrom reszelt héját és 2,5 dl tejfölt.
Ezeket jól elvegyítem és beleforgatom a kifőtt, lecsurgatott tésztát. Hozzáadom a borban megáztatott mazsolát, és a 4 tojás fehérjéből vert kemény habot.
Egy megfelelő méretű tepsit kivajazok, majd két réteg réteslapot úgy terítek bele a tepsibe, hogy az mindkét oldalon bőven kilógjon.
Belesimítom a tésztás masszát, és ráhajtom a kilógó réteslapot, közben bőven meglocsolom olvasztott vajjal.
180 fokon, 45 percig sütöm. Sülés után, pihentetem, mert csak úgy tudom szeletelni.
Tálaláskor megszórom porcukorral, és gyümölccsel kínálom. Tejfölt, vaníliás tejfölt is adhatunk mellé.
Jó étvágyat!