Rakott krumplinak indult és egy teljesen más, új étel készült. Nekem és a családomnak, nagyon ízlett!
Ahogy én készítettem:
A tepsi alját beterítettem vékonyra szeletelt baconnel.
Erre került a héjában megfőzött, megtisztított és szeletelt burgonya.
Tejfölt ízesítettem borssal, sóval, fűszerpaprikával és alaposan kikevertem, majd ráöntöttem a burgonyára és egyenletesen elkentem.
Hagymás zsíron a darált húst, só, bors, fűszerpaprika ízesítéssel megdinszteltem.
A tejfölös masszán elterítettem.
A brokkolit rózsákra szedtem és elosztottam a tepsibe.
Vaj darabkákat vagdostam rá.
Zöldfűszeres sajtszószt készítettem és meglocsoltam vele a brokkoli rózsákat.
Trappista és Karaván füstölt sajtot reszeltem. Tejjel és tejszínnel összekevertem és közepes lángon, állandó kevergetés közben a sajtokat megolvasztottam. Étkezésikeményítőt egy kis vízzel simára kevertem és ezzel sűrítettem a szószt. Ízesítettem sóval (vigyázva és kóstolva, mert a sajt is sós), borssal és apróra vágott petrezselyemmel. Jól kiforraltam és kész.
Durvára reszelt sajttal alaposan megszórtam és sütőbe dugtam.
40 percig sütöttem,(20 percig fólia alatt, 20 percig a nélkül), a vége felé lilahagyma és paradicsom karikákat szórtam a tetejére.
Nagyon laktató és nekünk tetsző, ízletes étel készült.
Jó étvágyat!