Gazdag sajtos brokkoli, húsos burgonya ágyon
2015. november 03. írta: SzepiÁgi

Gazdag sajtos brokkoli, húsos burgonya ágyon

Recept, fázis fotókkal

 

Rakott krumplinak indult és egy teljesen más, új étel készült. Nekem és a családomnak, nagyon ízlett!


Ahogy én készítettem:

A tepsi alját beterítettem vékonyra szeletelt baconnel.

Erre került a héjában megfőzött, megtisztított és szeletelt burgonya.


Tejfölt ízesítettem borssal, sóval, fűszerpaprikával és alaposan kikevertem, majd ráöntöttem a burgonyára és egyenletesen elkentem.


Hagymás zsíron a darált húst, só, bors, fűszerpaprika ízesítéssel megdinszteltem.


A tejfölös masszán elterítettem.


A brokkolit rózsákra szedtem és elosztottam a tepsibe.


Vaj darabkákat vagdostam rá.
Zöldfűszeres sajtszószt készítettem és meglocsoltam vele a brokkoli rózsákat.

Trappista és Karaván füstölt sajtot reszeltem. Tejjel és tejszínnel összekevertem és közepes lángon, állandó kevergetés közben a sajtokat megolvasztottam. Étkezésikeményítőt egy kis vízzel simára kevertem és ezzel sűrítettem a szószt. Ízesítettem sóval (vigyázva és kóstolva, mert a sajt is sós), borssal és apróra vágott petrezselyemmel. Jól kiforraltam és kész.


Durvára reszelt sajttal alaposan megszórtam és sütőbe dugtam.

40 percig sütöttem,(20 percig fólia alatt, 20 percig a nélkül),  a vége felé lilahagyma és paradicsom karikákat szórtam a tetejére.


Nagyon laktató és nekünk tetsző, ízletes étel készült.



Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/8048132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása