Változtattam kicsit a megszokott rakott zöldbab recepten. Füstölt hússal bolondítottam és meghálálta.
Brutál illatok és brutál ízek!
Ahogy én készítettem:
Vegyesen készítettem, füstölt és füstöletlen húsból. Ezeket ledaráltam és hagymás vajon elősütöttem. Borssal, köménnyel, zúzott fokhagymával, fűszerpaprikával ízesítettem. Kevés vizet adtam csak hozzá és megpároltam. Rövid levet eresztett.
A zöldbabot megtisztítottam és daraboltam.Kicsit sós vízben előfőztem majd lecsöpögtettem.
A rizst megfőztem, amit sóval és kaporral ízesítettem.
A tepsit kivajaztam, zsemlemorzsát szórtam bele és a hozzávalókat bele rétegeztem.
Először a zöldbab felét terítettem szét, erre a megfőtt rizst, majd a hús következett (szűrőkanállal a levét lecsöpögtetve), amit ismét beterítettem a maradék zöldbabbal.
A tetejét a hússütéséből visszamaradt lében elkevert tejföllel vontam be.
Végül az egészet megszórtam, morzsolt kapor és petrezselyemlevéllel.
Fóliával letakartam és sütőbe tettem. 180 fokon, 45 percig sütöttem. Ezután levettem róla a fóliát és még 15 percig pirosítottam.
Már ekkor csoda illatok terjengtek a konyhában.
A végeredmény pedig egy finom íz kompozíció!
Jó étvágyat!