Csodás ízeket alkotott ez a gyümölcsös hús. Mutatós, szaftos és ízletes!

Ahogy én készítettem:
A pulykamell filét, csíkokra vágtam. Az aszalt szilvát és áfonyát megmostam, majd vörösborba (amennyi ellepte) áztattam. Egy szép almát, magházától és magjától megszabadítva, lereszeltem.
Jó nagy fej vöröshagymát aprítva, kacsazsíron megdinszteltem, majd a csíkozott húst hozzáadtam. Fehéredésig sütöttem, akkor hozzá öntöttem az áztatott gyümölcsöket a borral együtt. Pici fehérborssal, fahéjjal ízesítettem, és amikor majdnem jó volt a hús, a reszelt almát is belekevertem. A végén sóztam ízlés szerint, mert ez hozza ki igazán az ízeket. Egy igazán szaftos ragut kaptam.
Jázmin rizst készítettem hozzá köretnek:
A rizst, pici sóval és 1½- eres mennyiségű vízben puhára pároltam.
Nagyon ízletes kiegészítője lett a ragunak.
Ehető díszítésként, őszibarack befőttet használtam.

Jó étvágyat!