Amikor nem vagyunk igazán éhesek, de valami nassolni valót szeretnénk, ajánlom a sós ropogtatnivalót. Egészségesebb az édes sütiknél és még finom is. Ráadásul, pikk-pakk elkészül!
Ahogy én készítem:
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál zsír, tejföl, amennyit a tészta felvesz, 1/2 csomag sütőpor (vagy 1 dkg élesztő)
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Derelyevágóval vagy késsel kb.1,5cm x 8 cm csíkokat vágunk és minden csíkot legalább háromszor megtekerjük.
Forró olajban hirtelen kisütjük.
Leitatjuk a felesleges olajat róla és a kedvenc mártogatósunkkal tálaljuk.
Én sajtos tejfölöst és fokhagymás tejfölöst kínáltam hozzá.
Ajánlom többszörös adaggal készíteni, mert nagyon kapós...
Jó nassolást!