A mai világban, amikor mindenki lót-fut és kevés ideje marad a sütésre, főzésre, igyekezzünk annak legegyszerűbb módját megtalálni. Közeleg a farsang és ekkor mindenkinek az agya már a fánk sütés körül forog. Ha kevés az időnk, ajánlom ezt a pillanatok alatt elkészíthető változatot. persze nemcsak farsangra, bármikor készíthetjük. Félelmetes a hasonlóság, a sokkal több időt igénylő szalagos fánkkal.Ízre viszont vetekszik azzal.
Ahogy én készítem:
Hozzávalók:
15 dkg liszt, 1 tojás, 1/2 csomag sütőpor, 2 dl natúr joghurt (helyettesíthető tejföllel), pici só, sütéshez olaj.
Elkészítés:
Keverjük-sütjük-esszük!
A hozzávalókat összedolgozzuk,
majd kanállal a forró olajban szaggatjuk. (Vigyázat nagyon gyorsan sül!) Ha megfelelően bőséges olajban sütjük (legalább félig ellepi a fánkot), akkor magától is megfordul.
Az olajat leitatjuk róla és porcukorral vagy vaníliáscukorral meghintve, házi készítésű lekvárral (legfinomabb a sárgabarack és áfonya) vagy boszorkányhabbal tálaljuk.
Tanácsom, hogy többszörös adaggal készíts, mert nagyon kapós.A megadott mennyiségből 15-18 db készül.
Jó étvágyat!