Üdítően finom és egyszerű étel a mostani. Ebédre, vacsorára egyaránt nagy sikert arat.
Ahogy én készítem:
60 dkg liszt, 4-5 dl víz, 3 tojás felhasználásával készítek, nem túl kemény nokedlit.
Egy fazékban sós vizet forralok, és amikor gyöngyözik, beleszaggatom a nokedlit. Szaggatás közben mindig óvatosan megkavargatom, hogy ne tapadjon le.. 1-2 perc alatt megfőnek, és a felszínre jönnek a galuskák. Ezután leszűröm, meleg vízzel leöblítem, majd egy zsírozott lábasba teszem a tésztát.
Laza rántottát készítek (zsír 6-8 tojás, só), majd összekeverem a nokedlivel és néhány percig, kavargatva egybesütöm.
Gőz felett, melegen tartom tálalásig.
Fejes saláta illik hozzá.
A salátát leveleire szedve alaposan megmosom, kicsit kézzel megtépem.
Öntetet készítek:
Egy pohárba 2-3 ujjnyi vizet öntök, hozzáadok 1 evőkanál 10%-os ecetet, fél citrom levét, sót és cukrot ízlés szerint, és legvégül 1 evőkanál extra szűz olíva olajat.
Mi kapros tejföllel nyakon öntve szeretjük.
Jó étvágyat!