Tojásos nokedli, friss salátával
2016. február 27. írta: SzepiÁgi

Tojásos nokedli, friss salátával

Az egyszerű ételek a legfinomabbak

 

Üdítően finom és egyszerű étel a mostani. Ebédre, vacsorára egyaránt nagy sikert arat.

tojasos_nokedli_renamed_by_iws.jpg

Ahogy én készítem:

60 dkg liszt, 4-5 dl víz, 3 tojás felhasználásával készítek, nem túl kemény nokedlit.

Egy fazékban sós vizet forralok, és amikor gyöngyözik, beleszaggatom a nokedlit. Szaggatás közben mindig óvatosan megkavargatom, hogy ne tapadjon le.. 1-2 perc alatt megfőnek, és a felszínre jönnek a galuskák. Ezután leszűröm, meleg vízzel leöblítem, majd egy zsírozott lábasba teszem a tésztát.

Laza rántottát készítek (zsír 6-8 tojás, só), majd összekeverem a nokedlivel és néhány percig, kavargatva egybesütöm. 
Gőz felett, melegen tartom tálalásig.


Fejes saláta illik hozzá.
A salátát leveleire szedve alaposan megmosom, kicsit kézzel megtépem.
Öntetet készítek:
Egy pohárba 2-3 ujjnyi vizet öntök, hozzáadok 1 evőkanál 10%-os ecetet, fél citrom levét, sót és cukrot ízlés szerint, és legvégül 1 evőkanál extra szűz olíva olajat.
Mi kapros tejföllel nyakon öntve szeretjük.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr588423928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása