Ez az étel olyan, amit még a menzán sem tudnak elrontani.Olcsó, gyorsan elkészül és nagyon finom.
Ahogy én készítettem:
A krumplit hámozás után, karikákra vágtam.
Vöröshagymát, apró kockákban, zsíron megdinszteltem. A tűzről levéve, pirospaprikát adtam hozzá. Rádobtam a karikázott krumplikat, összeforgattam és a visszatéve a tűzre, felengedtem annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszereztem, babérlevéllel, sóval, borssal, majorannával. A krumpli puhulásáig főztem. Akkor habarást készítettem (tej, tejföl, liszt), a krumpli levéből egy keveset hozzáadva, simára kevertem és rászűrtem a krumplira. Néhány perces forralás után el is készült a főzelék. Miután egy kicsit hűlt, ecettel savanyítottam, ízlésünknek megfelelően. Tálaláskor a babérlevelet kidobtam belőle.
Feltétként, zabpelyhes virslit kapott.
A virsliket hosszában, félbevágtam.
A szokásos módon paníroztam (liszt, felvert, sózott tojás) azzal a különbséggel, hogy zabpehelyben is megforgattam.
Bő forró zsiradékban kisütöttem.
A felesleges zsiradékot leitatva róla, tálaltam.
Jó étvágyat!