Nem vagyok édesszájú, de ezt a gyümölcsös finomságot nagyon kedvelem. Cukrász sem vagyok, így külsőre is nagyon egyszerű, de annál finomabb.
Ahogy én készítem:
Hozzávalók:
Piskótához:
6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál rétesliszt, ½ csomag sütőpor, 3 evőkanál jó minőségű kakaópor.
Gyümölcsös krémhez:
1 üveg magozott meggy, levével együtt, én még használtam, piros-és fekete ribizlit is, 1 mokkáskanál fahéj, 1 csomag vaniliás pudingpor, 2 evőkanál cukor.
Fehér krémhez:
3,5 dl tejszín, 1 csomag habfixáló.
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztottam.
A fehérjéből kemény habot vertem. A sárgákat kikevertem 6 evőkanál cukorral.
A felvert fehérjéhez adtam a cukros sárgáját, a szitált lisztet, kakaót és sütőport.
A tortaformát kivajaztam és beleöntöttem a jól kikevert masszát.
160 fokon, 25-30 percig sütöttem.
A kihűlt piskótát, 3 felé vágtam.
Amíg a piskóta sült, elkészítettem a krémet:
A meggybefőttet leszűrtem, megszórtam fahéjjal.
A levét összefőztem a vaniliás pudinggal és cukorral (a meggy édességétől függően, lehet változtatni a cukor mennyiségén) sűrűre.
A tejszínhabot, a habfixálóval keményre felvertem.
Összeállítottam a tortát:
Piskóta, meggyes krém, rá a magozott meggy, tejszínhab, újból piskóta, meggy, a felvert tejszín, amit én megszórtam a ribizlikkel, az utolsó piskóta, amire a maradék tejszín került, úgy hogy jusson az oldalára is.
Ízlés szerint dekoráltam a maradék gyümölcsökkel és természetesen nem maradt le róla a jó minőségű csoki reszelék sem.
Hűtőbe tettem, dermedésig (legalább 2-3 órát).
Jó étvágyat!