A bab a kedvenceink egyike, de hússal megbolondítva, egyenesen imádtuk.Egy tartalmas, nagyon finom levest hoztam ma Nektek.

Ahogy én készítettem:
A füstölthúst (40 dkg tarja), főzés után daraboltam.

Fehér-és sárgarépát (egy fehér-és két sárgarépa) hámoztam, majd karikára vágtam.
Zsíron egy fej apróra kockázott vöröshagymát dinszteltem, belenyomtam két cikk fokhagymát és rádobtam a karikázott zöldségeket. Néhány kavarás után megszórtam étkezési keményítővel, egy kicsit barnítottam. A tűzről levéve, fűszerpaprikát adtam hozzá, és az előfőzött konzervbabot beleöntöttem. Felengedtem annyi vízzel, amennyi levesre szükség van. Fűszereztem, sóval, borssal, őrölt köménnyel. A zöldségek puhulásáig főztem.
Házi reszelt tésztát főztem bele.
1 tojást sóztam, jól elkevertem és annyi lisztet adtam hozzá, amennyit felvett. Jó kemény tésztát kaptam, amit kézi reszelőn dörzsöltem át, néha belemártva a lisztbe, hogy ne tapadjon. Szitába tettem és a fölösleges lisztet leszitáltam róla, majd a levesbe tettem. Néhány perc után feljön a leves tetejére, ami jelzi, hogy megfőtt.
Elkészült a finom levesünk.

Jó étvágyat!