Kezdődik az eperszezon. Szeretjük a földiepret. Nyersen fogyasztva a legegészségesebb, de ha mégis tartalmasabb nasira vágyunk, ne sajnáljunk belőle egy kis epret.

Ahogy én készítettem:
15 dkg zabpelyhet aprítóval liszt állagúra zúztam.

20 dkg földiepret is az aprítóval kisebb darabokra törtem.

6 dl tejet, 1 evőkanál nádcukorral és 1 evőkanál vanilliáscukorral (az adagot ízlés szerint lehet változtatni, de édesítőt is használhatunk, 1 mokkáskanál sóval felforraltam. A forrásban lévő tejhez adtam az aprított epret, 2-3 percet forraltam a tejjel, utána a zablisztet és mint amikor pudingot készítünk, állandó kevergetés mellett a kívánt sűrűségűre főztem.
Lehűtöttem.
2 dl tejszínhabot, kemény habbá vertem és ezzel, valamint pár szem friss földieperrel díszítettem.

Tálkába vagy pohárba is lehet szervírozni.

Kellemes nassolást!