Szeretjük a csirkezúzát és májat is, de nem tudtunk dönteni egyik javára sem, ezért összeházasítottam őket.Így is kedvencünké vált.
Ahogy én készítettem:
Az alapanyagokat előkészítettem:
A zúzát daraboltam (három darabba vágtam), A májat ketté vágtam, Hagymát szálasra szeltem, fokhagymát tisztítottam, zsírt készítettem elő. Ami a képről lemaradt, egy darab paprika kockákra vágva és egy paradicsom, negyedelve.
Zsírban a hagymát megdinszteltem, a tűzről levéve fűszerpaprikát adtam hozzá és rátettem a zúzát. Jól átforgattam, visszatettem a tűzre. Kevés vizet öntöttem rá és ízesítettem, borssal, őrölt köménnyel, majorannával, zúzott fokhagymával, szeletelt paprikával, paradicsommal. Gyakori kevergetés mellett, mindig kevéssel pótolva rajta a folyadékot, fedő alatt puhára pároltam.
Utána hozzáadtam a májat, a fedőt már nem tettem vissza rá és óvatosan kevergetve azt is megsütöttem. Csak ekkor sóztam ízlésnek megfelelően. Végül 30 %-os tejszínnel nyakon öntötten és néhány perces forralás után el is készült.
Zöldséges bulgur készült hozzá:
A zöldségeket tisztítottam és daraboltam (sárgarépa, fehérrépa, karfiol, brokkoli).
A bulgurt, kétszeres mennyiségű vízzel felöntöttem, a fehér-és sárgarépát is hozzáadtam, ízesítettem ételízesítővel és tűzre tettem. Forrástól számított 10 percig főztem fedő alatt, utána hozzáadtam a karfiolt és brokkolit és fedő nélkül puhítottam még 5 percet.
Köretként tálaltam a sültekhez.
Jó étvágyat!