Ennek a most bemutatott ételemnek az érdekessége, a tormaszósz. Eddig mindig főzve és főleg marhahús és sonka mellé készítettem. Kipróbáltam hidegen és még én is meglepődtem milyen remek kiegészítője lett a sonkás tésztának. Bátran ajánlom, még ha kicsit bizarrnak is tűnik.

Ahogy én készítettem:
A főtt füstölt sonkát tetszés szerinti kockákra vágtam. Mangalica zsíron, apróra vágott vöröshagymát dinszteltem és ezen kicsit megpirítottam a sonkát. Ízesítettem egy pici borssal és római köménnyel.

A tésztát (én nagy kockatésztát használtam) bő, forró, sós vízben puhára főztem. Utána leszűrtem, alaposan lecsöpögtettem és összekevertem a sonkával.

Egy megfelelő méretű tepsit zsírral kikentem, zsemlemorzsával beszórtam és ebbe terítettem egyenletesen a sonkás tésztát. 180 fokon 35-40 percig sütöttem.

Ekkor a sütőből kivéve, durvára reszelt sajttal alaposan megszórtam a tetejét.

Addig sütöttem még, amíg a sajt szépen rá nem olvadt és szép színt nem kapott.

Hideg tormaszószt készítettem hozzá:
Nagyon egyszerű az elkészítése. 4 személyre adom meg az adagokat.
6 evőkanál frissen reszelt torma, 4 evőkanál tejföl, 4 evőkanál tejszín, 1 mokkáskanál mustár, 1 mokkáskanál cukor, só ízlés szerint.
Ezeket alaposan összevertem és kész is az ízletes tormaszósz.

Amikor a tészta megsült, hagytam kicsit hűlni és szépen tudtam szeletelni.
A tormaszószt külön tálaltam és mindenki ízlésének megfelelően adagolta a tányérjára.

Jó étvágyat kívánok!