A tíz ujjunkat is megnyaltuk ezután a finomság után. A selymes szósz, a spagetti és a hús tökéletes együttest alkottak.

Ahogy én készítettem:
Egész csirkecombokat használtam. Fűszerkeveréket készítettem: adalékmentes sóból (2tk), édes fűszerpaprikából (2tk), koriandermagból (1mkk)l, cury porból (½ mkk), őrölt feketeborsból ( ½ mkk), rozmaringból (1 mkk), zúzott fokhagymából (2 gerezd). Ezeket alaposan összekevertem, bedörzsöltem a combokat és hagytam félórát állni. Vöröshagymát aprítottam és zsíron megdinszteltem. Rádobtam a csirkecombokat és szép pirosra sütöttem. Vizet csak akkor kell aláönteni, ha tapadna. Amikor elkészült, kiszedtem a zsírból és melegen tartottam tálalásig.

Selymes szószt készítettem:
A csirke sütéséből visszamaradt ízesített hagymás zsíron megpirítottam a kockákra vágott (20 dkg) sonkát.
Utána hozzáadtam a gombát (1/2 kg tinóra, de bármilyen gombából készíthető) és együtt puhára főztem. Közben egy nagy csokor aprított petrezselyemzölddel megszórtam. Szükség szerint utána lehet ízesíteni.
5 dl 20%-os főzőtejszínnel felöntöttem, simára kevertem és miután felforrt levettem a tűzről. Ezt is melegen tartottam tálalásig.

Már csak a spagettit kellett kifőzni:
Bő, forró olajos vízbe egészben al dente (fogkeményre) főztem . Utána leszűrtem, jól lecsöpögtettem és nagyon apró petrezselyem zölddel megszórtam, összekevertem.
Füstölt (karaván) sajtot reszeltem, amivel a spagettit alaposan megszórtam tálaláskor.
Minden elkészült, már csak az ízek élvezete maradt hátra.

Jó étvágyat!