Kedvenc vacsoránkat hoztam ma el. De bármelyik étkezés gyanánt is fogyasztható megfelelő körettel.
Mi leginkább vacsorára, friss zöldségekkel és friss kenyérrel szoktuk tálalni. Természetesen a hozzávalók is változtathatók ízlés szerint.

Ahogy készítettem:
6 db 25 cm-es nyárshoz:
40 dkg sertéscombot pácoltam (olaj, mustár, grillfűszerkeverék)2-3 órán át. Utána 5 x 5 cm-es darabokra vágtam.
3 db közepes fej vöröshagymát 2 db lehetőleg ugyanolyan nagyságú lilahagymát hámoztam és azt is 2-3 mm vastagságúra karikáztam.
3 db nagyobb méretű krumplit hámoztam és 2-3 mm vastag karikákra vágtam.
Császárszalonnát (15 dkg), füstölt szalonnát (15 dkg) 5 x 5 cm-es darabokra kockáztam.
Füstölt házikolbászt 2-3 mm vastag karikákra vágtam.
Ezt követően tetszés szerint a nyársra sorakoztattam. Csak arra ügyeltem, hogy a krumpli mellé szalonna vagy kolbász kerüljön.
Végül a megmaradt páclével átkentem az egészet és következett a sütés.
Nekem van egy régi elektromos saslik sütő berendezésem, amely forgatja a nyársakat és cseppfogó tálcával is rendelkezik.

Sütőben is készíthető rácson, de akkor alá kell tenni egy tepsit és gondoskodni kell a forgatásáról is. Nyárs helyett pedig saslik sütő pálcát kell használni, ami használat után eldobható. Készíthető még grillen, faszén parázson.
Ízlésünknek megfelelő körettel fogyasztható, mi friss kenyérrel és friss nyers zöldségekkel fogyasztottuk.

Jó étvágyat!