Ma egy hagyományos ételt készítettem egy kissé megreformálva. Játszottam az ízekkel és ez igen csak kedvünkre volt. Az eddigiekhez képest a májat, a burgonyapürét és még a salátát is a szokásostól eltérően ízesítettem.

Ahogy én készítettem:
A májat tenyérnyi darabokra vágtam. Beáztattam fokhagymás tejbe legalább egy órára. Utána leitattam róla a nedvességet, zúzott fokhagymával bedörzsöltem és megszórtam borssal, bekentem mustárral.

Tojásokat törtem fel amit ízesítettem sóval, gyömbérrel és majorannával.
A szokásos módon paníroztam. Liszt, tojás, zsemlemorzsa (vékonyan).
Forró, bő olajban mind két oldalát szép pirosra sütöttem. Leitattam róla a felesleges zsiradékot és tálaltam.
Sárgarépás burgonya köret volt a kísérője:
A sárgarépákat lereszeltem.

A burgonyát meghámoztam, sós vízben puhára főztem. Utána a levét leszűrtem, összetörtem és hozzáadtam a reszelt sárgarépát is. Ízesítettem sóval (ha szükséges), szerecsendióval és tejszínnel simára kevertem.

Melegen tálaltam.
Fejes salátát fogyasztottunk hozzá:

A salátafejet megmostam, leveleire szedtem. Meglocsoltam citromos olíva olajjal és balzsamecettel majd megszórtam gojibogyós saláta magkeverékkel.
Nagyon finom ízvilágú ételt tálalhattam.

Jó étvágyat!