Aki a túrót és a gyümölcsöt szereti, ne hagyja ki ezt az üdítően finom tortát. Még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni. Más kedvenc gyümölcsünkkel is elkészíthető.
Ahogy én készítettem:
Hozzávalók:
90 dkg tehéntúró, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 db citrom reszelt héja és leve, 5 evőkanál tejföl, 2 csomag vanilliás cukor, 2 csomag expressz zselatinfix, 2 csomag tortazselé por, 2 dl hulala tejszín, 1 kg sárgabarack, melyből 3-4 db-ot kockákra vágtam a többit a díszítéshez használtam, egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma, aminek az alját méretre vágott sütőpapírral béleltem.
Elkészítése:
A vajat, porcukrot, tejfölt és a vanilliás cukrot jól kikevertem.
Utána hozzáadtam a citrom reszelt héját és levét.
A túrót is hozzákevertem a vajas keverékhez és a zselatin fixet.
Végül a tejszínhabot keményre felvertem és az aprított barackot is hozzáadtam.
Összevegyítettem és a tortaformába simítottam.
A megmaradt barackokkal díszítettem.
A tortazselét előírás szerint elkészítettem és a gyümölccsel díszített torta tetejére egyenletesen ráöntöttem. Hűtőben tároltam fogyasztásig, de legalább 3 órát.
Utána a tortaforma peremét lepattintottam róla és már tálalható is.
Jó étvágyat!