Imádom a salátákat és minden évszakban aktuálisak. Nyáron a nagy melegben elég táplólak, télen a hidegben rengeteg vitaminnal szolgálnak a szervezetünknek. Tavasszal és ősszel pedig sok friss alapanyag áll a rendelkezésünkre az elkészítéséhez. Önálló ételként is tökéletesen megállják a helyüket.

Ahogy én készítettem:
Alapanyagai:
Jégsaláta, radicchio (vörös saláta), fejes káposzta, sárgarépa.
Ezekből 15-15 dkg-ot használtam. A saláta leveleket apróbb darabokra téptem, a káposztát vékony csíkokra vágtam és a sárgarépát is.

5 db cherry fürtös paradicsomot 4 cikkre szeltem.
Fél fej lilahagymát vékony szeletekre, 8 cm hosszú póréhagymát pedig vékony karikára vágtam.
4 db szép bazsalikom levelet apróra téptem.
15 dkg feta sajtot 2 x 2 cm kockára aprítottam.
Elkészítettem a saláta öntetet:
Ehhez 4 evőkanál extra szűz olívaolajat, 2 evőkanál worcestershire szószt, fél citrom kifacsart levét használtam.

Egy mély tálba alaposan összekevertem, majd a saláta alapanyagokat a feta sajt kivételével apránként és óvatosan adagolva hozzá, megforgattam abban. Rászórtam a kockázott feta sajtot, és hűtőbe tettem.

0,5 kg csirkemellet, vékony csíkokra vágtam.

Wokban kevés olíva olajon hirtelen megpirítottam. Ízesítettem, sóval, frissen őrölt színes borssal, 2 cikk zúzott fokhagymával. Amikor elkészült hagytam kihűlni és csak tálalás előtt forgattam bele a saláta mixbe. Ha szükséges, ekkor lehet még sózni a salátát.
Bazsalikom levelekkel díszítettem.

Fokhagymás pirítós kenyérrel fogyasztottuk.

Jó étvágyat!