A patisszon szép formájával mindig elbűvöl. A zsenge patisszon pedig könnyen hámozható és finom. Ilyenkor a legalkalmasabb elkészíteni valamilyen formában. Én most sajtos tésztába burkoltam és úgy sütöttem ki. Nagyon finom csemege lett majonéz mártogatóssal.
Ahogy én készítettem:
A gyenge patisszont (1kg-ot használtam e célra) meghámoztam, magját eltávolítottam.
Ujjnyi vastag szeletekre vágtam és alaposan besóztam mind a két oldaláról.
Hagytam állni fél órát. Utána kinyomtam belőle a sós levet és papírtörlővel leitattam róla a nedvességet.
Tésztát készítettem a panírozásához:
Egy kevrőtálba 3 egész tojást felütöttem, adtam hozzá 5 evőkanál lisztet, 2 mokkáskanál sütőport, 2 dl tejet, 10 dkg reszelt sajtot, kevéske sót és borsot, majd egy csokor petrezselyemzöldet is belevagdostam. Gépi habverővel alaposan összekevertem. A palacsinta tésztánál sűrűbb masszát kell készíteni.
A patisszon szeleteket megforgattam benne és forró olajba mind két oldalról, közepes lángon megsütöttem.
Papírtörlővel leitattam róla a fölösleges olajt és tálaltam.
Majonéz mártogatóssal fogyasztottuk.
Jó étvágyat!