Az éttermek vezető helyén áll ez az étel, de nekem mindig hiány érzetem van a fogyasztásakor. Általában csak kevés hagymakarikát tálalnak mellé, pedig az teljesen feltuningolja ezt az ételt.Frissen készítve, melegen tökéletes ebéd vagy vacsora.
Ahogy én készítettem:
80 dkg marharostélyost ujjnyi vastag szeletekre vágtam. A vastagabb hártyákat lefejtettem róla, széleit bevagdostam, hogy sütés közben ne rántsa a szeletet össze. Megmostam, leszárítottam.

Borsoztam és mustárral alaposan bekentem mind két oldalról. Leöntöttem 1 dl olajjal, lefedtem és hűtőbe tettem. 1-2 napig hagyjuk a pácban. Naponta 1-2 szer forgassuk át.

Amikor készíteni akarjuk, vegyük ki a hűtőből és hagyjuk megközelítőleg szobahőmérsékletűre melegedni.
Addig elkészítettem a többi „kelléket”.
Pirított burgonyát készítettem:
A burgonyát meghámoztam és vékony hasábokra vágtam. Megszórtam fűszer-sóval és forró zsírban arany sárgára sütöttem. Szűrőkanállal kiszedtem a zsírból, lecsöpögtettem és papírtörlővel leitattam róla a fölösleges zsiradékot. Tálalásig melegen tartottam.
Elkészítettem a pirított hagymakarikát:
Nagy fej vöröshagymákat (5-6 fej) hámoztam, vastagabb karikára vágtam és rétegekre szedtem.

Lisztbe alaposan megforgattam.

Forró zsiradékban szép barnára sütöttem. Szűrőlapáttal kiszedtem, papírtörlővel leitattam róla a fölösleges zsiradékot, meghintettem sóval és ezt is melegen tartottam tálalásig.

A hagymasütésből visszamaradt zsiradékban hirtelen magas hőfokon kisütöttem a rostélyos szeleteket. Nagyjából 6-8 percig mind két oldalát. Sütés után sóztam.

Melegen ajánlatos fogyasztani, ezért mindjárt tálra szedtem, mellé tálalva a melegen tartott hagymakarikákat és krumplit is. Vegyes savanyúsággal fogyasztottuk.

Jó étvágyat!