Hagymás marharostélyos
2017. november 12. írta: SzepiÁgi

Hagymás marharostélyos

Marha jó...

 

Az éttermek vezető helyén áll ez az étel, de nekem mindig hiány érzetem van a fogyasztásakor. Általában csak kevés hagymakarikát tálalnak mellé, pedig az teljesen feltuningolja ezt az ételt.Frissen készítve, melegen tökéletes ebéd vagy vacsora.

046.JPG

Ahogy én készítettem:
80 dkg marharostélyost ujjnyi vastag szeletekre vágtam. A vastagabb hártyákat lefejtettem róla, széleit bevagdostam, hogy sütés közben ne rántsa a szeletet össze. Megmostam, leszárítottam.

003_renamed_by_iws_18.jpg


Borsoztam és mustárral alaposan bekentem mind két oldalról. Leöntöttem 1 dl olajjal, lefedtem és hűtőbe tettem. 1-2 napig hagyjuk a pácban. Naponta 1-2 szer forgassuk át.

007_renamed_by_iws_13.jpg


Amikor készíteni akarjuk, vegyük ki a hűtőből és hagyjuk megközelítőleg szobahőmérsékletűre melegedni.
Addig elkészítettem a többi „kelléket”.
Pirított burgonyát készítettem:
A burgonyát meghámoztam és vékony hasábokra vágtam. Megszórtam fűszer-sóval és forró zsírban arany sárgára sütöttem. Szűrőkanállal kiszedtem a zsírból, lecsöpögtettem és papírtörlővel leitattam róla a fölösleges zsiradékot. Tálalásig melegen tartottam.

021_2.JPG


Elkészítettem a pirított hagymakarikát:
Nagy fej vöröshagymákat (5-6 fej) hámoztam, vastagabb karikára vágtam és rétegekre szedtem.

014_renamed_by_iws_28.jpg


Lisztbe alaposan megforgattam.

015_renamed_by_iws_13.jpg


Forró zsiradékban szép barnára sütöttem. Szűrőlapáttal kiszedtem, papírtörlővel leitattam róla a fölösleges zsiradékot, meghintettem sóval és ezt is melegen tartottam tálalásig.

022_renamed_by_iws_12.jpg


A hagymasütésből visszamaradt zsiradékban hirtelen magas hőfokon kisütöttem a rostélyos szeleteket. Nagyjából 6-8 percig mind két oldalát. Sütés után sóztam.

027_renamed_by_iws_15.jpg



Melegen ajánlatos fogyasztani, ezért mindjárt tálra szedtem, mellé tálalva a melegen tartott hagymakarikákat és krumplit is. Vegyes savanyúsággal fogyasztottuk.

034_renamed_by_iws_13.jpg



Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr2513250575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekat 2017.11.13. 13:06:49

"AZ éttermek vezető helyén" (nem mintha ennek értelmes jelentése lenne).... a hetvenes évek óta nem sikerült eljutni étterembe? :)

SzepiÁgi 2017.11.13. 18:29:18

@ekat:
Nem én a nyaralások kivételével nem járok étterembe!
süti beállítások módosítása