Házi krémes
2015. szeptember 05. írta: SzepiÁgi

Házi krémes

Krémes élvezet

Nem kell föltétlenül cukrászdába menni egy finom krémesért... Könnyedén a magunk szája íze szerint, otthon elkészíthetjük. Remélem segítségetekre leszek a receptemmel.

hazi_kremes_renamed_by_iws.jpg


Recept! 12 db-hoz:
25 dkg leveles tésztát elnyújtunk és két egyforma darabot vágunk belőle. Én magas falú inox tepsibe készítettem, ezért 30 cm x 40 cm - es darabokat vágtam. 
Előmelegített sütőben, a tepsit megfordítva, a lapos részén megsütjük. Nagyon hamar, 10-15 perc alatt megsül.


Krém:
1 l tej, 1 vanilia rúd, 5 tojás, 15 dkg liszt, 20 dkg cukor
A tojásokat szét választom és a sárgáját 1 dl tejjel, a szitált liszttel, a cukor felével fényes habosra keverem. A tej többi részét, a kikapart vaniliával együtt felforralom. Leveszem a tűzről és hagyom kicsit hűlni. Hozzáadom a sárgatojásos keveréket és botmixerrel összedolgozom, ami szépen besűrűsödik.
A tojások fehérjét, a maradék cukorral kemény habbá verem. Óvatosan beleforgatom a sárga krémbe. (akinek ez macerás, készen lehet kapni házi krémes port, amit a tasakon lévő leírás szerint 8 dl tejjel kell elkészíteni).


 1 db 2,5 dl-es Hulala tejszínt kemény habbá verek.


A megsült tésztát hagyom kihűlni. Az egyiket éles késsel darabolom olyan méretűre, amilyen nagyságú szeleteket szeretnék.
A másikat tepsibe teszem égészbe és rásimítom a sárga krémet, majd ennek a tetejére a kemény tejszínhabot. A feldarabolt tészta szeleteket elrendezem a habon. Hűtőbe teszem legalább 3 óra hosszát. Tálalás előtt vanílliás vagy porcukorral meghintem, a szeleteket a tepsi aljáig elvágom és tálcára szedem.

hazi_kremes_masolata_2_renamed_by_iws.jpg


Jó étvágyat!


A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr317763638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása