Cukkíni lapcsánka, gyros ízesítésű hússal, görögsalátával és kapros öntettel
2015. szeptember 22. írta: SzepiÁgi

Cukkíni lapcsánka, gyros ízesítésű hússal, görögsalátával és kapros öntettel

Ínyenceknek

 

Finom ízek egyvelegéből összeállított , ínyenceknek való eledel amit most tálalok.

cikkini_lapcsanka_gyros_hussal_renamed_by_iws.jpg

Részletes leírása annak, ahogy én készítettem:


Lapcsánka (tócsni)
2/3 cukkini és 1/3 burgonya lereszelve és annyi liszttel sűrítve, hogy ne folyjon. Üssünk bele tojást és fűszerezzük (zúzott fokhagyma, bors, só, őrölt pirospaprika) és alaposan keverjük össze. Bő, forró zsiradékba kanállal halmozzunk adagokat, egy kicsit lapítsuk meg és mind két oldalát süssük szép arany sárgára. Papírtörlővel itassuk le róla a fölösleges zsiradékot és tálaljuk. 

Gyros
Tetszőleges húsból készíthető (én pulyka vagy csirke mellből szoktam leginkább).
A húst apróbb kockákra vágjuk. Zsiradékon egy fej aprított vöröshagymát dinsztelünk, majd zúzott fokhagymát is adunk hozzá és azonnal rátesszük a felkockázott húst. Fűszerezzük (bazsalikom, majoranna, rozmaring, borsikafű, fekete bors, kakukkfű, őrölt kömény, oregánó, só). Ha szükséges kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk. Én wok edényben szoktam készíteni és vizet nem igényel. Ha megpuhult, mát tálalható is vagy tálalásig tartsuk melegen.

Görögsaláta
Tetszőleges zöldségeket (paradicsom, uborka, lilahagyma, fejes saláta, paprika,stb.) apró darabokra vágunk. Egy tálba helyezzük, meglocsoljuk citromlével, olíva olajjal. Fűszerezzük bazsalikommal, oregánóval, olajbogyóval és összekeverjük. Megszórjuk kockákra vágott feta sajttal összerázzuk, és tálalásig hűtőbe tesszük.
Nagyon kellemes ízű salátát kapunk, ami önállóan is remek fogás!

gorog_salata_renamed_by_iws.jpg

Kapros öntet
Joghurtot, apróra vágott kaporral alaposan összekeverjük és ízlés szerint sózzuk.

cukkini_lapcsanka_gorog_salata_renamed_by_iws.jpg

 


Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr857806872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása