Ennek az ételnek az érdekessége a burgonyatorony, amit muffin sütőben sütöttem. Ízek csodás párosítása sikerült újból.
Ahogy én készítettem:
A füstölt császárvéget, hagyma, babérlevél, fokhagyma, bors ízesítésű vízben (kuktában) puhára főztem.
Amikor megfőtt, a csontot könnyedén el lehetett belőle távolítani. Így került tálra.
Sóskaszószt készítettem közben:
A sóskát alaposan megmostam és a vastagabb szárrészét eltávolítottam. Zsíron megdinszteltem, teljesen pépesre. Ízesítettem, zúzott fokhagymával, kevéske mézzel, sóval, majd amikor péppé főtt, megszórtam étkezési keményítővel (liszt is lehet) és a füstölt hús levével engedtem fel. Selymesre kevertem, tálalásig melegen tartottam. Akinek nem elég savanyú, citromlével savanyíthatja.
A burgonyatorony így készült:
A krumplit héjastól megfőztem, vigyázva arra, hogy ne főljön szét. Utána 1/2 cm széles karikákra vágtam, ételízesítővel megszórtam.
A muffin sütő lyukait kibéleltem baconnal.
Erre rakosgattam a krumplikarikákat. Megkentem olvasztott vajjal és sütőbe dugtam.
Addig sütöttem míg szép színt nem kapott. Szépen késsel alányúlva, ki lehet emelni a formából.
Tálaltam a finomságokat!
Jó étvágyat!