Mostanában nagyon kedveltté vált családi körben a tárkony íze. Ezért kipróbáltam, ennél a levesnél beválik -e.
Nagyon elégedettek voltunk és máskor is szívesen fogjuk így fogyasztani.
Ahogy én készítettem:
A szárnyakat, kétfelé vágtam (két ízület+egy ízület).
A zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé) hasábosan daraboltam.
Vöröshagymát apró kockákra vágva, zsíron megdinszteltem. Rádobtam a zöldségeket, félig megpuhítottam és akkor a húst is hozzáadtam. Fehéredésig hagytam párolódni. Utána ízesítettem (só, bors, őrölt kömény, majoranna, tárkony, őrölt babérlevél, fűszerpaprika), felöntöttem a leves mennyiségének megfelelő húslével. A benne lévők puhulásáig főztem.
Betétként vajas galuskát készítettem:
Olvasztott vajba ütöttem fel tojást,
sóztam és kézi habverővel habosra kevertem, megszórtam tárkonnyal és annyi lisztet adtam hozzá, hogy fél kemény tésztát kapjak. Hagytam pihenni fél órát.
A tejszínbe is kevertem tárkonyt, mustárt és a levesből kimerített főző lével jól összedolgoztam. Amikor a hús és a zöldségek is puhák voltak, beleöntöttem, állandó kavargatás mellett a tejszínt a levesbe.
Végül a gyöngyöző levesbe szaggattam a vajas galuskát. Miután feljött a leves felszínére, összekavartam és levettem a tűzről.
Jó étvágyat!