Nagyon szeretjük a karfiolt, minden módozatban. De ez a selymesen omló karfiol, az eddigieket is felülmúlta.
Ahogy én készítettem:
A karfiolt rózsáira szedtem és ételízesítős vízben, roppanósra főztem. Amikor megfőtt, leszűrtem és kivajazott hőállótálba kiszedtem. A tál alját vékonyan megszórtam még zsemlemorzsával.
Sajtszószt készítettem:
Tejet forraltam, amit egyelőre félretettem.
Vajat olvasztottam, amibe beleszórtam a reszelt sajtot és állandó kevergetés mellet, összeolvasztottam.
Lisztet adtam hozzá (én teljes kiőrlésűt használtam) és világosra pirítottam. Utána a forró tejjel fokozatosan felengedve és állandóan kavargatva (hogy ne legyen csomós) tejföl sűrűségűre főztem. Ízesítettem sóval, borssal, szerecsendióval. Az arányok: 1:1:1:1 = 20 dkg vaj : 15 dkg reszelt sajt : 15 dkg liszt : 8 dl tej (ha többet vagy kevesebbet szeretnénk készíteni, az arányokat is változtassuk).
Amikor elkészült, a tálba rakott karfiolra öntöttem annyit, ami szépen betakarta.
A többibe apróra vágott petrezselyemzöldet szórtam és még egyszer felforraltam. Ezt tálaláskor, külön szervíroztam.
Mivel én kerámia tálban készítettem, ezért hideg sütőbe helyeztem és fokozatosan 180 fokra állítva hőt, 45 percig sütöttem.
Meg sült a karfiol.
Amíg a karfiol sült, elkészítettem a húsos spagettit.
Bő, sós forrásban lévő vízben kifőztem a spagettit, majd leszűrtem ,meleg vízzel leöblítettem, és félretettem.
A darált-húst, apróra vágott hagymás zsíron megsütöttem. Ízesítettem, sóval, borssal, köménnyel, pirospaprikával. Ha igényli, lehet alá kevés vizet önteni, de a végén zsírjára kell sütni.
Amikor elkészült összekevertem a kifőtt spagettivel és tálaltam.
Jó étvágyat!