Egy rövid szösszenetként elmondom, hogy kétféle készült a gyümölcsös finomságomból, de olyan hamar a nyakára hágtak, hogy csak ez egyiket sikerült "maradékos" állapotban lencsevégre kapni.
Ezek után leírom, hogy én hogyan készítettem:
Piskótatortalapot sütöttem a következő módon:
Hozzávalók: 6 db tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, 1 lapos mokkáskanálnyi sütőpor
Elkészítése: A sütőt előmelegítem. A tojásokat szétválasztom (fehérje, sárgája) és a fehérjéből kemény habot verek. A sárgáját a cukorral, fehéredésig habosítom, majd hozzáadom a sütőporral elkevert szitált lisztet. Utána óvatosan, belekeverem a tojások felvert habját.
Előkészítem a tortaformát, az alját kikenem olvasztott vajjal, ügyelve, hogy az oldalát ne érje a zsiradék. A sütőforma aljának megfelelő zsírpapírt kivágok és a forma aljára helyezem, ezt is megkenem a vajjal.
A kikevert piskótatésztát beleöntöm és egyenletesen eloszlatom.
A 220 fokra előmelegített sütőbe teszem és 10 perc után a hőmérsékletet lecsökkentem 180 fokra.
Nekem, 35 perc alatt készre sült.
A sütőből kivéve, pihentettem néhány percet, majd kivettem a formából, lehúztam róla a sütőpapírt és rácsra helyezve hagytam kihűlni. Csak a teljesen kihűlt piskótát szeleteltem.
Én ezt előző nap elkészítettem.
A piskótát, nem túl vastag téglalapokra vágtam.
Mascarponés krémet készítettem:
3 dl tejszínhabot lágyan felvertem, hozzáadtam 500 gr mascarponét , két evőkanálnyi vanilliás cukrot és alaposan összekevertem.
A gyümölcsöket előkészítettem. A banánt karikákra vágtam. A kivit meghámoztam és ugyancsak karikára szeltem. A narancsot meghámoztam, a fehér részt is eltávolítottam róla és kockára aprítottam.
Egy megfelelő edényt előkészítettem és ebbe rétegeztem az előkészített alapanyagokat.
Először az edény aljára piskóta darabokat szórtam, erre a mascarponés krémet, utána a gyümölcsöket, minden gyümölcsréteg közé piskótát és krémet téve. A tetejére krém került, majd a maradék gyümölcsökkel díszítettem.
Hűtőben 1-2 óra alatt megdermed és fogyasztható.
Jó étvágyat!