Rakott kelkáposzta gazdagon
2017. május 01. írta: SzepiÁgi

Rakott kelkáposzta gazdagon

Még a jót is lehet fokozni

 

Kedvenceink egyike a rakott kel. Most egy kicsit felturbóztam, hogy még ízletesebb legyen. Van benne a megszokottakon kívül szalonna, bőséges tejföl és sok-sok sajt.

058_renamed_by_iws_5.jpg

Ahogy én készítettem:

Előkészületek:
Egy 1-1,5 kg-os kelkáposztát a torzsa nélkül kisebb darabokra vágtam.  Vízben, amit sóval, köménymaggal és fokhagymával ízesítettem fél puhára megfőztem. Miután megfőtt, leszűrtem és lecsepegtettem.
20 dkg rizst, ételízesítős vízben puhára főztem.
60 dkg darált sertés húst, hagymás zsíron megsütöttem. Ízesítettem sóval, borssal, köménnyel, fokhagymával.
3 dl 20-os tejfölt elkevertem sóval és fűszer paprikával.
2 dl pedig a megsült hús zsírjával.
6 vékony szelet császárszalonnát is előkészítettem.

014_renamed_by_iws_22.jpg



Ezek után következett a rétegezés:
A megfelelő méretű sütőedényt kivajaztam és beterítettem az alját császárszalonnával.

010_renamed_by_iws_17.jpg
Erre terítettem a főtt kelkáposzta felét.

016_renamed_by_iws_14.jpg
Ezt követte a rizs.

021_renamed_by_iws_10.jpg
Majd a zsírjától lecsöpögtetett sült darált hús.

024_renamed_by_iws_8.jpg
A fűszerpaprikával ízesített tejföllel leöntöttem.

027_renamed_by_iws_11.jpg
A maradék kelkáposztával betakartam.

030_2_renamed_by_iws.jpg
A megmaradt császárszalonna szeleteket kakastaréj formán bevagdostam és a káposzta tetején elhelyeztem.

035_renamed_by_iws_7.jpg
Végül a sült hús zsírjával elkevert tejföllel zártam a rétegezést.

038_2_renamed_by_iws.jpg
Sütőbe tettem (az én edényem miatt hideg sütőbe) és 180 fokon 40 percig sütöttem.
Utána a sütőből kivéve, megszórtam durvára reszelt sajttal, amivel még tovább sütöttem 15 percig.

041_renamed_by_iws_8.jpg
A sütés befejezése előtt 5 perccel, néhány karika paradicsomot és pár szál petrezselyem zöldet tettem a tetejére.

042_renamed_by_iws_9.jpg
Íme, el is készült.

047_renamed_by_iws.jpg
Egy kicsit hagytam hűlni és szeleteltem.

048_renamed_by_iws_9.jpg
Nem maradt más hátra, mint a tálalás. Ha valaki igényli, még tejföllel is meglocsolhatja.

059_renamed_by_iws_4.jpg

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr8512471789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása