Egy "klasszikusnak" számító étel, amit azonban soha nem lehet megunni !
Ahogy én készítem:
A húst - én sertéscombból készítettem - nem túl nagy (4x4 cm) kockákra vágom. Kevés vajon kiskockákra aprított vöröshagymát dinsztelek. Ráteszem a húst és minden oldalról megpirítom. Amikor kezd pirosodni, fűszerezem (só, bors, fehérbors, majoranna, kömény, zúzott fokhagyma) nagyon kevéske vizet és ugyanannyi fehérbort öntök rá. Kavargatva készre sütöm, és tálalásig melegen tartom.
A burgonyát meghámozom és a hússal megegyező nagyságú kockákra vágom. Ételízesítővel megszórom és bő forró olajban minden oldalról megpirítom. Ha megsült, szűrőkanállal kiszedem az olajból és papírtörlővel leitatom róla a fölösleges zsiradékot. Tálalásig ezt is melegen tartom.
A vöröshagymát meghámozom és 1-2 mm vastagságú karikákra szeletelem. Paprikás, lisztben alaposan megforgatom és bő, forró olajban ropogósra sütöm. ha megsült, szűrőre szedem és lecsöpögtetem róla az olajat.
Ha minden elkészült tálalható. A húst össze lehet keverni a krumplival és a tetejére szórni a hagymakarikákat. Én külön szoktam választani, mert van, aki a hagymát nem szereti.
Savanyúság illik hozzá. Mi kapros uborkasalátával fogyasztottuk.
Az uborkát, nem hámoztam, hanem körömkefével alaposan megdörzsölve lemostam. Karikára szeleteltem és besóztam. Amíg állt a sóban, elkészítettem a levet rá. A szokásos salátalébe (víz, ecet, cukor) apróra aprított kaporlevelet szórtam és ebbe tettem a sóból kinyomkodott uborka szeleteket. Tálaláskor, néhány csepp olívaolajat locsoltam rá.
Jó étvágyat!